Välkommen hem till SGS Veckobostäder

SGS Veckobostäder är ett prisvärt lägenhetshotell och hotell i centrala Göteborg. Vi hyr ut dubbelrum, fyrbäddsrum och lägenheter i olika storlekar.

Hos oss kan både privatpersoner och företag boka. Våra bostäder kan alltså användas som en form av företagslägenheter i Göteborg men de passar också som semesterbostad för familjer.

 

Vårt utbud

Vi har lägenheter med ett till tre rum för upp till 6 personer.

Hos oss har du alltid tillgång till ett kök, antingen ett eget om du bokar en lägenhet eller ett gemensamt kök om du bokar ett rum. Alla rum och lägenheter har egna badrum med dusch.

 

Vanliga frågor

Ett historiskt perspektiv

Under 1970-talet hade såväl Chalmers som Göteborgs universitet behov av att hyra bostäder för kortare perioder än vad SGS Studentbostäder kunde erbjuda. Det blev startskottet för SGS Veckobostäder som då hette SGS Korttidsuthyrning. Vi började i blygsam skala med 25 möblerade rum som hyrdes ut minst en vecka i taget med linne inkluderat i priset.

Med ett ökande behov växte verksamheten och 2009 renoverades samtliga rum som nu var 80 till antalet.

År 2006 tog SGS Veckobostäder ett nytt steg i utvecklandet av ett modernt och prisvärt korttidsboende då 14 nya möblerade lägenheter blev klara att hyras ut.

Det har senare blivit fler lägenheter i olika prisklasser på olika adresser centralt belägna i Johanneberg. Under 2014-2015 stamrenoverades alla rum som fick nya fräscha kök och badrum.

 

Om hemsidan

Samtliga bilder på hemsidan är tagna av fotograf Jörgen Hinder om inget annat anges.

 

Nyheter

Öppettider Alla helgon 2018

Fredag 2 november är receptionen öppen 11.00 - 13.00.

Gothia Cup 2019 full bokat

Nu är det fullbokat under Gothia Cup 2019. Vi har ingen väntelista utan man får själv ta kontakt med oss för att höra om det har blivit någon avbokning. Avbokningar sker oftast under våren så då går det bra att återkomma.

Gothia Cup 2019

Vi kommer att släppa våra rum och lägenheter inför Gothia Cup 2019 den 1 oktober. Det är dock ett fåtal rum och lägenheter vi släpper så vi kan inte ta emot större grupper och kommer tvingas säga nej till flera som önskar boende. Rum och lägenheter tilldelas utifrån inkomna förfrågningar tidigast från 1 oktober, det är inte först till kvarn som gäller. Vi kommer att fördela rum och lägenheter beroende på tillgänglighet. Våra lägenheter hyrs ut lördag till lördag. Rummen hyrs ut minst en vecka i sträck. Lägenheterna på Gibraltargatan är inte tillgängliga under Gothia cup. Vi tar endast emot förfrågningar som skickas som mejl/förfrågan via hemsidan och alla får svar via mejl. Vi har inte möjlighet att ta förfrågningar via telefon eller telefonsvararen. Alla kommer att få svar under vecka 40.

Lördagsöppet under Juli

Under juli har receptionen öppet mellan kl 14-17 på lördagar. Tidigaste incheckning är därför kl 14 på lördagar.

Öppettider i receptionen söndag 15 juli

Söndagen den 15 juli är receptionen öppen 14.00 - 17.00.

Öppettider Kristi himmelsfärd 2018

Onsdagen den 9 maj är receptionen öppen 11.00 - 13.00. Torsdag den 10 maj är receptionen stängd

Öppettider under påskhelgen 2018

Vi har följande öppettider under påskhelgen 2018. Torsdag 29 mars 11.00-15.00 Fredag 30 mars - måndag 2 april är receptionen stängd. Om något akut inträffar så finns det journummer i varje trapphus. Vi önskar er en glad påsk.

Öppettider under juni

Måndag 5 juni 11:00-13:00, tisdag 6 juni stängt, fredag 23 juni stängt, EXTRAÖPPET söndag 25 juni 14:00-17:00.

Värmen i våra rum och lägenheter

Temperaturen i våra rum och lägenheter regleras automatiskt från en värmecentral och med hjälp av termostaterna (vreden) som sitter på dina värmeelement. Det är kylan utomhus som bestämmer när värmen sätts igång. Det är inte ett visst datum som styr detta. Vår målsättning är att du som gäst ska ha en behaglig temperatur på ca 20°C. För att få det så varmt som möjligt är det viktigt att termostatvreden på elementen är på det högsta läget. Elementen kan ibland kännas kalla på grund av att vattenflödet stängs av när önskad temperatur har uppnåtts. När temperaturen sedan sjunker sätts värmen på igen. Om du bor i ett rum eller en lägenhet på Uppstigen kan du också kolla att ventilationen ovanför fönstren är i det stängda läget.

Byte av golv på Utlandagatan

För att behålla vår höga standard arbetar vi just nu med ett projekt där golven successivt byts ut i våra lägenheter på Utlandagatan. Utseendet på lägenheterna är detsamma, men de nya golven är i ett tåligare material. Fint blir det!

Nya fina badrum

Nu är stamrenoveringen klar i våra rum och lägenheter på Uppstigen, alla 80 rum och 7 lägenheter.